Apple Mac OS X Server 10.7 (Lion) og 10.8 (Mountain Lion) - Opret CSR

Denne vejledning gælder til Mac OS X Server 10.7 (Lion) og 10.8 (Mountain Lion).

For at kunne sende en anmodning om et SSL certifikat skal der bruges en Certificate Signing Request (CSR). Denne CSR og privatnøglen kan genereres på webserveren.

Generer et selvsigneret certifikat ved hjælp af Server App'en

1. Åbn Server App og vælg den server som certifikatet skal installeres på. Det er muligt at det er den maskine du arbejder på (computernavnet med Server App), eller en anden maskine (opret forbindelsen med et hostnavn eller IP-adresse). Log-ind som Administrator for at få vist alle Administrator muligheder på serveren.
  2. Klik på serverens computernavn i hardware sektionen, derefter på Settings fanebladet. Klik på Edit... SSL Certificate

Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR

3. Klik på tandhjul symbolet og vælg Manage Certificates fra rullemenuen.

Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR

4. Vælg det selv-signerede certifikat som er udstedt af IntermediateCA_DIN-COMPUTER..., hvorefter der klikkes på tandhjulet for at åbne Actions. Til sidst vælges der Generate Certificate Signing Request.
    Bemærk: Hvis certifikatet ikke viser et domænenavn som er registreret af en domæne registrar følges vejledningen fra titlen Opret en Certifikat Identitet og CSR for at generere en CSR til et eksternt domænenavn som er forskelligt fra computerens hostnavn.
  5. Selekter alt teksten fra CSR'en og gem det som fil, eller lav et kopi af det. CSR'en bliver nu genereret:

Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR

Opret en Certifikat Identitet og CSR

1. Open Server App'en.
  2. Vælg din server i Hardware sektionen, klik på Settings fanebladet ved siden af SSL Certificate og klik på Edit.
  3. Klik på tandhjulet og vælg Manage Certificates fra rullemenuen.
  4. Klik på Edit... knappen på SSL Certificate linjen.
  5. Klik på + rullemenuen og vælg Create a Certificate IdentityApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  6. Certificate Assistant åbner nu. Udfyld følgende data i Create Your Certificate vinduet:
    • Name: 'server.example.com' (det skal være det domæne som skal bruges)
    • Identity Type: Self-Signed Root Certificate.
    • Type: SSL Server.
    • Sæt flueben ved muligheden: Let me override defaults.
    Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  7. Der vil blive vist en advarsel om at du er ved at oprette et selvsigneret certifikat som der ikke automatisk vil være tillid til. Klik på ContinueApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  8. Certificate Information: Lad standardværdierne være som de er og klik på ContinueApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  9. Udfyld den relevant e-mailadresse samt de yderlige virksomheds- eller personlige data af den person/virksomhed certifikatet bliver anmodet til (se også oversigtet af CSR felter): Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  10. I dette vindue vælges nøglestørrelsen: 2048 bits og Algorithm: RSA. Herefter klikkes der på Continue
  11. Key Usage Extension: Brug standardindstillingerne og klik på ContinueApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  12. Extended Key Usage Extension: Brug standardindstillingerne og klik på ContinueApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  13. Basic Constraints Extension: Klik på Continue uden at lave ændringer. Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  14. Subject Alternate Name Extension: Sæt flueben foran Include Subject Alternate Name Extension hvis der skal anmodes om et SAN certifikat, hvis ikke klikkes der bare på Continue uden at lave ændringer:
  15. dnsName: Udfyld ekstra SAN navne som skal sikres, såsom subdomæner eller andre hjemmesider (for eksempel mail.domæne.dk, www.domæne.dk) og klik på ContinueApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  16. Der vil nu vises følgende skærmmeddelelse: Your Certificate has been successfully created, samt en advarsel om at der ikke automatisk vil være tillid til rodcertifikatet. Klik på DoneApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  17. Der vises nu følgende meddelelse: Server wants to export key "www.ditdomæne.dk" from your keychain. Klik på AllowApple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR
  18. Klik på tandhjul symbolet og vælg Create Certificate Signing Request.... CSRen vil nu blive vist. Koden kan både kopieres, eller gemmes som fil. Klik på Gem hvis du vil gemme filen til at uploade senere når der anmodes om certifikatet. Apple OS X Server 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion) - Aanmaken CSR

Lav et kopi af alt indholdet af den netop genererede CSR, inklusiv start- og slutlinjer og tag til anmodningssiden på vores hjemmeside for at bruge den til at sende en anmodning om et certifikat.