Apache - Fjerne adgangskoden privatnøglen

Denne vejledning er til Apache 1.x og 2.x

Hvis privatnøglen er beskyttet med en adgangskode, kræver Apache denne kode ved opstart. Dette kan være irriterende når serveren genstartes uden nogen til at indtaste adgangskoden.

Adgangskoden kan fjernes med kommandoen nedenfor. Når man kører kommandoen skal man sikre sig at shell'en befinder sig i den mappe hvor private privatnøglen er gemt:

[root@server cert]# openssl rsa -in encrypted_private_key.key -out private_key.key

Erstat encrypted_private_key.key med navnet på privatnøglen, og erstat private_key.key med den ønskede filnavn til den nye privatnøgle uden adgangskode.