Fjernelse af rodcertifikater

Introduktion

Bortset fra Linuxsystemer arbejder alle andre systemer som Apple, Microsoft og Mozilla sammen med rodcertifikat baser. Disse rodcertifikat baser opretholdes via skubbet opdateringer, hvor gammle rodcertifikater bliver slettet og nye bliver tilføjet.

Det er muligt, at et af rodcertifikaterne i basen har en fejl. Du kan vente til den næste opdatering, hvor det defekte rootcertifikat fjernes. Men indtil da har du et certifikat i din base, der kan udnyttes. Hvis dette sker, kan du selv deaktivere det defekte rodcertifikat.

Instruktioner til Windows (servere)

1. Indtast "MMC" i søgefeltet for at starte Microsoft Management Console (MMC) fra søgeikonet i proceslinjen.
  2. Fra menuen Filer skal du vælge 'Tilføj / fjern snap-in'.
  3. Vælg modulet "Certifikater" fra området til venstre, og klik derefter på knappen Tilføj i midten.
  4. På det følgende skærmbillede skal du vælge "Computer-konto", efterfulgt af "Lokal computer", og derefter klikke på OK.
  5. I MMC-vinduet skal du klikke udover "Certifikater (Lokal computer)" på pilikonet, dette viser certifikatbutikens træstruktur.
  6. Åbn pilikonet ud for 'Root Certificates', og klik derefter på den underliggende "Certificates" -mappe.
  7. Højreklik på det certifikat, du vil slette, og vælg "Egenskaber".
  8. Check "Deaktiver alle formål for dette certifikat", og klik på Anvend.
  9. Genstart af computeren er påkrævet.

Instruktioner for macOS

1. I finder navigerer du til værktøjskataloget, som findes i applikationsmappen (eller du kan bruge tasterne Shift + Command + U)
  2. Åbn programmet KeyChain Access, og vælg nøglering System Roots fra sidepanelet.
  3. Dobbeltklik på det rodcertifikat, du vil fjerne.
  4. Fra detalje vindue, der åbnes, vælg "aldrig tillid" som indstilling for ", når du bruger dette certifikat" under tillids indstillingen.

Instruktioner til FireFox

1. Når du har åbnet FireFox, skal du navigere til indstillingerne fra menuen øverst til højre.
  2. Vælg 'Privacy & Security' og rul ned til 'Certifikater'
  3. Klik på knappen 'Vis certifikater'.
  4. Vælg fanen "Myndigheder", og find det rodcertifikat du vil slette
  5. Vælg certifikatet og klik på knappen "Slet eller mistillid".
  6. Vælg det korrekte rodcertifikat i den resulterende dialog, og klik derefter på OK.

Instruktioner til iOS

1. Åbn programmet Indstillinger, og vælg derefter Generelt.
  2. Vælg den profil, der indeholder det rodcertifikat, du vil slette. (Pre installerede rodcertifikater kan ikke fjernes)
  3. Tap Slet profil og indtast dit enheds kodeord.
  4. Tap Slet igen for at bekræfte.

Instruktioner til Android

1. Åbn programmet indstillinger, og vælg sikkerhedsindstillingen.
  2. Naviger til de pålidelige legitimationsoplysninger.
  3. Klik på det certifikat, du vil slette.
  4. Tryk på Deaktiver.