Investor køber majoritetsandel i Comodo certifikat afdeling

31 oktober 2017

I dag meddelte Francisco Partners, at de har erhvervet aktiemajoriteten i Comodos certifikat afdeling. Comodo produkter og mærker vil forblive intakt.

Hvad er der nøjagtigt ændret?

Comodo har solgt aktiemajoriteten i dets certifikatafdeling Comodo CA til den amerikanske teknologi investor Francisco Partners. Comodo CA forbliver selvstændigt med fokus på at udvide og optimere levering af SSL-certifikater. Comodo CA managementteamet er blevet udvidet. Bill Holtz, som tidligere har været COO af Entrust, blev udnævnt som ny CEO af Comodo CA. Melih Abdulhayoglu, grundlæggeren af Comodo og tidligere CEO af Comodo CA, bevarer en aktiepost i Comodo CA og er stadig involveret som bestyrelsesmedlem i en rådgivende rolle.

Comodo koncernen, ledet af Melih Abdulhayoglu, vil fokusere mere på virksomhedsmarked med tilpassede sikkerhedsløsninger, software og scanninger.

Hvorfor denne ændring?

Denne kapitaltilførsel giver Comodo CA mulighed for at vokse hurtigere og investere mere, hvilket klart er påkrævet i dagens hurtigt voksende sikkerhedsmarked. Comodo har længe været i spidsen for SSL-sikkerhed, med den største markedsandel i de overkommelige domænevaliderede SSL certifikater. Aktuelle udviklinger på markede, f.eks. Let's Encrypt og Symantec-Google diskussionen, giver Comodo CA muligheden for at tage endnu mere fodfæste inden for certifikater med organisatorisk og udvidet validering.

Hvad betyder det for Comodo brugere?

Denne erhvervelse betyder en betydelig udvidelse af ressourcer, både finansielt og erfaringsmæssigt. Udgangspunktet er derfor at holde de nuværende Comodo kunder tilfredse. De nuværende produkter fortsætter med at eksisterer. Også rodcertifikaterne og browsersupporten ændres ikke. Comodo brugere vil derfor ikke opleve nogen negative konsekvenser af denne ændring. Det forventes dog, at denne udvikling vil have en positiv indvirkning på effektiviteten af organisationen, med større vægt på produktudvikling og fokus på den støt voksende behov for SSL certifikater og andre digitale certifikater.

SSLCheck

SSLCheck kontrollerer, om dit certifikat er korrekt installeret på din server og om der potentielt er problemer.

point up