Sidste ombytnings frist for Symantec, Thawte og GeoTrust certifikater nærmer sig hurtigt

25 september 2018

Som tidligere meddelt ophæver browserne langsomt deres tillid til Symantecs SSL-certifikater. For alle Symantec, Thawte og GeoTrust certifikater udstedt inden 1. december 2017 nærmer den sidste ombytningsfrist den 23. oktober hurtigt. Du kan gratis forny dine certifikater, så de forbliver betroede af browsere.

Hvad er planen?

Google Chrome ophører med tillid fra version 70 og Mozilla Firefox fra version 63, som er planlagt den 16. og 23. oktober 2018. For visse brugere kommer effekten endnu hurtigere - beta-versionerne af browserne blev rullet ud henholdsvis den 13. og 5. september. Andre browsere som Safari fra Apple følger senere.

Hvad er udvirkningen?

Alle Symantec, GeoTrust og Thawte certifikater (herunder RapidSSL), der er udstedt via den gamle Symantec-infrastruktur - inden 1. december 2017 - bliver ikke længere betroede fra ovennævnte frister. Symantec certifikater udstedt efter 1. december 2017 påvirkes ikke, så de behøver ikke at blive udskiftet for at forblive betroede. Efter disse tidsfrister giver certifikaterne en fejlmeddelelse, når du besøger et websted. Billedet nedenfor viser fejlmeddelelsen i Chrome.

Symantec warning

Trods et fald på 20% i de sidste to måneder, indikerer Mozilla, at stadig 3,5% af de 1 million mest populære websteder på verdensplan anvender et berørt certifikat. Så mange certifikater skal fornys. Tag derfor højde for en længere leveringstid, og vent ikke til sidste øjeblik for at udskifte dine certifikater.

Udskiftningsmuligheder

Du kan genudstede dine Symantec certifikater gratis, i dette tilfælde vil du modtage et nyt valideret certifikat med samme start- og slutdato. Certifikater, der er gyldige i mindre end 210 dage på fornyelsestidspunktet, kan også fornys med det samme med en løbetid på højst 1 år. Du vil modtage den resterende periode gratis, rundet op til måneder.

Jeg har Symantec certifikater, hvad skal jeg gøre?

Hvis du har Symantec certifikater udstedt inden 1. december 2017, sender vi dig en besked inden fristens udløb med oplysninger om (gratis) udskiftningsmuligheder. Du kan også finde certifikaterne, der skal udskiftes i din konto. Et alternativ til udskiftningen er at man skifter til et andet mærke. Du kan udskifte dine certifikater gratis til sammenlignelige certifikater fra Comodo. Kontakt os venligst for dette.

Du kan finde alle oplysninger om muligheder, deadlines og årsager i vores Symantec FAQ.

SSLCheck

SSLCheck kontrollerer, om dit certifikat er korrekt installeret på din server og om der potentielt er problemer.

point up