Xolphin Certifikat Tool

Da det er blevet mere kompliceret for almindelige brugere at bestille signeringscertifikater, efter at de fleste browsere har fjernet muligheden, besluttede Xolphin at oprette sit eget 'Xolphin Certificate Tool' for at forenkle bestillingsprocessen til S/MIME og kodesignering. Denne vejledning er baseret på version 2.1.0. Værktøjet bruger de samme legitimationsoplysninger, der bruges til adgang til vores kontrolpanel, men kræver et login med API- eller administratorrettigheder.

Xolphin certifikatværktøjet indeholder følgende funktioner;

Bestille

• Bestil et enkelt personligt, personligt virksomheds eller virksomheds afdelings S/MIME certifikat (udstedt af Sectigo)
  • Bestil et antal personligt virksomheds eller virksomheds afdelings S/MIME certifikater (udstedt af Sectigo)
  • Bestil et enkelt kodesigneringscertifikat (udstedt af Sectigo) (Issued by Sectigo)

Installation

• Installer et enkelt S/MIME certifikat via afhentningskoden(*)
  • Installer et antal S/MIME certifikater via en liste af afhentningskoder(*)
  • Installer et enkelt Codesign certifikat via afhentningskoden(*)

(*)Efter udstedelsen af certifikatet vil der blive sendt et såkaldt afhentningslink til certifikatets emne, den e-mailadresse, du har afgivet ordren på. Når du afgiver en større (batch)ordre, skal du indsamle alle disse unikke links, før du kan downloade de relaterede certifikater for hver bruger. En mailserverregel kan være praktisk til dette.

Eksportere

• Eksporter et nøglepar som PEM (cert &key) eller PFX

Administration

• Vis indholdet af certifikatlageret uden at bruge MMC
  • Få vist ventende anmodninger, der tidligere er blevet placeret med værktøjet

Installation

For at gøre brug af Xolphin Certificate Tool, skal du først downloade den nyeste version og installere den på din (Windows) arbejdsstation. Xolphin Certifikat Tool gør brug af Microsoft .Net 5 runtime-miljøet, som er en separat ekstra installation.

Installation af .Net

1. Download det nyeste .NET Desktop Runtime-installationsprogram her.
  2. Dobbeltklik på den downloadede windowsdesktop-runtime-**.exe fil for at starte installationen
  3. Følg den viste installationsvejledning, indtil den er færdig.

Installation af Xolphin Certifikat Tool

1. Download den nyeste version via Github-arkivet som er tilgængelig på github.com
  2. Dobbeltklik på den downloadede MSI-fil for at starte installationen
  3. Efter installationen kan du starte Xolphin Certificate Tool fra Windows startmenuen
  4. Dine loginoplysninger kan nu indstilles via Settings.

Bestilling af et enkelt S/MIME-certifikat

1. Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Actions → Sectigo Email Signing (S/MIME)
  2. Vælg Order Email Signing Certificate (Single Order)
  3. Foretag et valg i rullemenuen for den produkttype, du vil bestille;
    • Personal
    • Employee
    • Department
  4. Udfyld de felter, der kan redigeres for det valgte produkt
  5. Du kan valgfrit indtaste et indkøbsordrenummer, når din virksomhed har bedt dig om det.
  6. Når alle detaljer er udfyldt, kan du klikke på Order knappen for at indsende din anmodning.

Bestilling af flere S/MIME-certifikater

1. Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Actions → Sectigo Email Signing (S/MIME)
  2. Vælg Order Email Signing Certificate (Multiple Batch)
  3. For batchanmodninger er kun Corporate Signature tilgængelig, og en CSV-fil kan bruges som input til navne og e-mailadresser
  4. Udfyld de felter, der kan redigeres for det valgte produkt
  5. Du kan valgfrit indtaste et indkøbsordrenummer, når din virksomhed har bedt dig om det.
  6. Når alle detaljer er udfyldt, kan du placere din kommaseparerede fil indeholdende de fulde navne og e-mailadresser for alle medarbejdere, som du vil bestille et certifikat til. Hver linje skal formateres som følgende;
    Fornavn Efternavn, e-mailadresse
  7. Klik på Order knappen for at indsende din anmodning.

Bestilling af et enkelt kodesigneringscertifikat

1. Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Actions → Order Sectigo Code Signing
  2. Udfyld de felter, der kan redigeres for det valgte produkt
  3. Du kan valgfrit indtaste et indkøbsordrenummer, når din virksomhed har bedt dig om det.
  4. Når alle detaljer er udfyldt, kan du klikke på Order knappen for at indsende din anmodning.

Generer CSR og privat nøgle

1. For produkter, hvor der kun kræves en offentlig nøgle og et Common Name, kan menupunktet Actions → Generate CSR and Private Key bruges.
  2. Udfyld firmanavn, landekode (DK,SE,NO....) og Common Name (www.ditdomæne.tld eller fornavn efternavn)
  3. Klik Generate.
  4. Kopier hele CSR tekst, så den kan bruges manuelt på Xolphin ordrepanelet.

Installer et enkelt S/MIME-certifikat

1. Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Actions → Sectigo Email Signing (S/MIME)
  2. Vælg Install Email Signing Certificate (Single Order)
  3. Indtast den komplette URL eller bare afhentningskoden fra e-mailen som annoncerer udstedelse af dit certifikat.
  4. Klik install Certificate
  5. Dit certifikat kan nu konfigureres i din e-mailklient
  6. Vi opfordrer dig til at oprette en sikkerhedskopi af din nøgle og certifikat (se nedenfor)

Install multiple S/MIME certificates in batch

1. Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Actions → Sectigo Email Signing (S/MIME)
  2. Vælg Install Email Signing Certificate (Multiple Batch)
  3. Du kan indsætte alle afhentningskoder i URL/Codes-feltet, hver på deres egen linje
  4. For nem distribution skal du vælge Export all installed certificates to PFX files
  5. Vælg det sted, hvor de oprettede PFX-filer skal gemmes
  6. Angiv den adgangskode, du vil bruge til at beskytte PFX filerne

Husk at gemme PFX-filerne et sikkert sted, husk den valgte adgangskode, og fjern måske nøglerne fra din arbejdsstation, når alle brugere har installeret deres certifikater.

Installer andre nye end S/MIME-certifikater

Denne funktion kræver kun, at dine kontolegitimationsoplysninger angives, og forsøger derefter at installere alle fundne udstedte certifikater.

Eksporter certifikater

The Xolphin Certifikate Tool giver mulighed for at eksportere certifikater og nøgler i forskellige formater, i øjeblikket understøttes PFX og PEM.

1. Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Certificate Store → Current User → Personal eller Certificate Store →Local Computer → Personal, afhængigt af den type certifikat, du vil eksportere. Niveauet Current User indeholder certifikater til brugeren, som f.eks. E-mail-certifikat, mens niveauet Local Computer bruges til servercertifikater som SSL.
  2. Vælg certifikatet fra listen
  3. Naviger til menuen Actions → Export Certificate
  4. Vælg As PFX af As Base64 (PEM)... som det foretrukne eksportformat.

Husk at gemme PFX-filerne et sikkert sted, husk den valgte adgangskode, og fjern måske nøglerne fra din arbejdsstation, når alle brugere har installeret deres certifikater.

Liste over ufærdige anmodninger

Efter start af applikationen skal du navigere til menupunktet Certificate Store → Pending Xolphin Orders

Her kan du se, hvilke Xolphin relateret anmodninger er tilgængelige, som ikke har afsluttet valideringen endnu. Så snart valideringen er fuldført, og certifikatet er afhentet, fjernes anmodningen fra denne liste. Målet er at denne liste skal være tom.