Sådan forhindrer du browser advarsler

Vi er alle stødt på dem nogle gange: En browser advarsel, som viser at din forbindelse til et websted ikke er sikker. Afhængigt af browseren og de mulige ekstra indstillinger, har en bruger mulighed for at annullere besøget på webstedet eller fortsætte besøget på trods af advarslen. Nogle browsere forhindrer dig i at besøge hjemmesiden fuldstændigt.

En browser advarsel i Firefox

En browser advarsel i Firefox.

Formålet med browser advarsler

Formålet med en browser advarsel er klart: At beskytte internetbrugere mod at besøge potentielle usikre websteder, hvor deres personoplysninger kan misbruges. Desværre er der mange forskellige browser advarsler, og det nøjagtige indhold af en advarsel varierer også pr. Browser. Desuden er ikke alle advarsler relevante. Dette resulterer i, at internetbrugere vender sig til disse advarsler og ender med at ignorere dem.

Sidste år analyserede Google 300 millioner browser advarsler i løbet af et år. Formålet med denne udvidede forskning var at få mere indsigt i, hvilke advarsler der opstår. Dette gør det muligt for webstedsadministratorer at rette de fleste advarsler. På denne måde kan de resterende advarsler tages mere alvorligt af internetbrugere.

Årsager til browser advarsler

Googles forskning viser, at ca. 1/3 af advarslerne er serverrelaterede, og 1/3 er klient- eller netværksrelateret. Klientadvarsler opstår, når klientens browser ikke kan validere et SSL certifikat, som skyldes for eksempel brugen af ​​et antivirusprogram eller et forkert indstillet ur. Netværksadvarsler er ting som en belastningsbalancer med en forkert konfiguration eller konfigurationsfejl i DNS.

Serverrelaterede advarsler opstår, hvis en webserver bruger et ugyldigt certifikat eller forkerte indstillinger. Som serveradministrator kan du selv rette disse advarsler.

Årsager til browser advarsler

Løs serverrelaterede browser advarsler

Der mange værktøjer til rådighed som gør det nemt at kontrollere dine HTTPS indstillinger.

• SSLCheck giver dig mulighed for at kontrollere, om dit certifikat stadig er gyldigt, den rigtige algerithm bruges (Sha-2 er den aktuelle standard), hvis de mellemliggende certifikater er installeret korrekt, og alle de andre indstillinger er opdateret.
  • Med SSLLabs kan du køre en scanning, der grundigt kontrollerer SSL konfigurationen af et bestemt domæne.
  • I vores knowledgebase kan du finde løsninger på de mest almindelige SSL konfigurationsproblemer.

Kontakt venligst vores supportafdeling, hvis du har brug for hjælp!