Mellemliggende certifikater bliver ikke givet videre af serveren

SSL certifikater signeres ikke direkte af de rodcertifikater, der er gemt i browserne, men ved et eller flere mellemcertifikater. Det mellemliggende certifikat er en type certifikat, som udgiverne af certifikater (CA) bruger til at signere klientcertifikater med.

Browseren acceptere kun et certifikat som pålideligt, hvis det kan spores tilbage til et rodcertifikat, der er kendt for browseren. For at spore certifikatet tilbage til et af de kendte rodcertifikater i browseren, skal alle mellemliggende certifikater sendes af webserveren til browseren. Hvis serveren ikke gør det, har browseren problemer med at kæde certifikatet til et af de kendte rodcertifikater, og der vises en fejl i browseren, om at certifikatet ikke har tillid.

For at få webserveren til at sende rod og mellemcertifikater, skal disse installeres på serveren. Alle nødvendige rod- og mellemcertifikater modtages med leveringen af certifikatet, men kan også downloades separat. Vejledninger til installation af rod- og mellemcertifikater findes i vores knowledgebase knowledgebase. Bemærk venligst at webserveren ofte skal genstartes for at indlæse certifikaterne.