Wildcard certifikater

Et Wildcard certifikat sikrer hvert underdomæne på et roddomæne. Når du bruger et enkeltdomain certifikat, vil det blive forbundet med et specifikt (sub)domæne, for eksempel www.yourdomain.com. Et Wildcard-certifikat vil blive anmodet om på *.domæne.com. Dette gør det muligt at sikre et ubegrænset antal underdomæner.

Muligheder

Et wildcard certifikat er velegnet til brugere, der ønsker at sikre en lang række underdomæner. Hvis du ønsker at sikre en større mængde underdomæner, er wildcard certifikatet i de fleste tilfælde mere fordelagtige end et multidomæne certifikat. Ved et multidomæne certifikat betaler man for hver domæne/SAN og certifikatet fungerer kun for disse domæner. Et wildcard certifikat fungerer for alle underdomæner, så det er ikke nødvendigt at genudgive, hvis et nyt underdomæne skal sikres. Det samme certifikat kan implementeres for det nye underdomæne.

For eksempel sikrer wildcard certifikatet www.yourdomain.com, mail.yourdomain.com, shop.yourdomain.com og example.yourdomain.com. Et wildcard certifikat kan bruges til et sub (variablen) før roddomænet. Det er ikke muligt at sikre to underdomæner, f.eks. example.example.yourdomain.com med det samme certifikat. I dette tilfælde skal der anmodes om et certifikat for *.example.yourdomain.com.

Kun GeoTrust RapidSSL Wildcard, Sectigo (Comodo) Positive SSL Wildcard, Premium SSL Wildcard og GlobalSign Organization Wildcard certifikater gælder også for roddomænet uden subdomænet. For eksempel: yourdomain.com. De andre tilbudte wildcard certifikater er ikke egnede til sikring af roddomænet.

Wildcard certifikater er tilgængelige med:

Det er ikke muligt at bestille et wildcard certifikat med udvidet validering.

Tilføjelse af et wildcard til en MDC

Ved nogle multidomæne certifikater er det muligt at tilføje et wildcard domæne. Dette kan være nyttigt, hvis du vil sikre forskellige domæner med alle deres underdomæner i et certifikat.

Anmodning

Et wildcard certifikat kan rekvireres via hjemmesiden. For anmodningen kræves en CSR. Det fælles navn (domænenavnet, som certifikatet er anmodet om) skal have en stjerne (*) foran roddomænet. For eksempel * .domæne.com. Stjernen gør dit certifikat gyldigt for alle underdomæner.

Leveringstiden afhænger af mærket og typen af validering (DV / OV). Et wildcard certifikat med domænvalidering kan udstedes inden for 10 minutter (hvis anmodningen er korrekt og domænen valideres direkte).

Leveringstiden for et wildcard certifikat med organisationensvalidering afviger fra 15 minutter til 2 dage afhængigt af mærket.

SSLCheck

SSLCheck kontrollerer, om dit certifikat er korrekt installeret på din server og om der potentielt er problemer.

point up