IIS - Certifikat Installation

Denne vejledning gælder til IIS version 7 og 8. En anden vejledning er tilgængelig til IIS 5 og 6 samt Exchange 2000 og 2003.

Umiddelbart efter certifikatet udstedes, bliver det tilsendt per e-mail. Certifikatet kan også hentes igennem kontrolpanelet. Certifikatfilen vil have det samme navn som det domænenavn det er blevet anmodnet til, for eksempel: www_ditdomaine_dk.crt. I tilfælde af en anmodning om et multidomæne certifikat vil filnavnet være et nummer i stedet for domænenavnet. Husk også at installere rod- og intermediate certifikater hvis de er der.

Certifikat Installation

Gem de tilsendte certifikatfiler så de er tilgængelige fra serveren.

1. Klik på menu StartAdministrative ToolsIIS Manager.
  2. Vælg servernavnet og klik derefter på Features (midterste felt).
  3. Dobbeltklik på Server Certificates ved Security.
  4. Klik til højre under ActionsComplete Certificate Request. Der vil nu åbne et vindue.

IIS - Installation certifikat 1
  5. Naviger til den gemte fil med certifikatet; normalt hedder denne dit_domænenavn_dk.crt. Vælg i importdialogen alle filformater.

IIS - Installation certifikat 2
  6. Udfyld en Friendly name; et nemt navn til din virksomhed (for eksempel domænenavnet) og klik på OK. Vælg ved Select a certificate store for the new certificate:, indstillingen Personal. Certifikatet er nu installeret og klar til at blive tilknyttet til hjemmesiden.

Tilknyt certifikatet til hjemmesiden

Certifikatet kan nu aktiveres. Dette kræver først at hjemmesiden bliver forbundet til HTTPS-protokollen, hvorefter certifikatet kan tilknyttes til hjemmesiden via brugergrænsefladen. Hvis dette ikke virker, skal du bruge Powershell eller Command Prompt. Følgende trin er via brugergrænsefladen:

1. Klik på Start > Administrative Tools > IIS Manager
  2. I IIS Manager i venstre menuen, skal du søge til serveren, hvor den hjemmeside, der skal beskyttes, findes, gå til Sites og vælge den hjemmeside, der skal sikres med certifikatet.
    IIS - Installation certifikat 3
  3. Klik i Action panelet til højre på Bindings.
    IIS - Installation certifikat 4
  4. Klik i Site Bindings vinduet på Add... for at åbne Add Site Binding vinduet.
  5. Angiv https som Type, samt IP-adressen på den server, hvor hjemmesiden er tilgængelig, og vælg porten som skal bruges (standard 443). Brug Browse knappen til at vælge det nyinstallerede certifikat og klik på OK.
    IIS - Installation certifikat 5

Alle nødvendige trin til installation af certifikatet er nu fuldført. Sørg for at certifikatfilene er sikret godt og at en sikkerhedskopi af privatnøglen bliver gemt et sikkert sted. Du skal også installere rod- og intermediate certifikater.