Overgang fra Comodo CA til Sectigo

Comodo CA kaldes fra 1. november Sectigo. Virksomheden og brandnavnet ændres fra Comodo CA til Sectigo geändert. Dette gælder også for produktnavne: Comodo SSL hedder nu Sectigo SSL. For eksempel er et Comodo PositiveSSL certifikat nu Sectigo PositiveSSL. Trustlogos er ændret, rodstrukturen ændres den 14. januar 2019. Produktporteføljen og prissætningen forbliver de samme.

Hvad er virkningen for besøgende på webstedet og slutbrugerne?

  • Webstedets besøgende værdsætter Comodo som et kendt og betroet mærke. For at opretholde denne tillid og for at muliggøre en smidig overgang vil et kombineret logo være tilgængeligt til brug indtil 1. november 2019.
  • For Comodo certifikatsejere vil virkningen være lille, alle Comodo certifikater vil fortsætte med at fungere. Rodcertifikatstrukturen ændrer sig, men på en måde at der ikke er behov for justeringer eller nye installationer. Alle certifikater vil stadig have tillid af browsere og applikationer.
  • Trustlogos har brug for en opdatering, du kan bruge følgende vejledning.

Hvad er virkningen for forhandlere?

Comodo forhandlere bliver nødt til at foretage nogle tilpasninger i deres kommunikation. Tilbyder du Comodo certifikater på din hjemmeside eller i tilbud? Så skal du justere navn og logo. En styleguide og logo materiale er til rådighed. For at undgå forvirring skal kunderne blive informeret. Vi vil kontakte vores forhandlere om dette emne separat.

Hvorfor denne ændring?

Sidste år blev Comodos certificeringsafdeling købt af Fransisco-partnere. Siden da blev certifikatdivisionen kaldet Comodo CA (Certification Authority), mens det oprindelige Comodo fortsatte som Comodo Cyber Security og tilbyder cybersikkerhedstjenester som cWatch. At begge organisationer opererer på samme marked forårsagede for meget forvirring for offentligheden. Sectigo, med tagline 'Secure today - seize your tomorrow' vil fokusere på 'sikkerhed på farten' ved at tilbyde en komplet platform for alle produkter, i stedet for kun at tilbyde SSL certifikater og digitale signaturer. For nylig lancerede de deres IoT PKI Manager.

Ændringer i rodcertifikatstrukturen

Fra den 14. januar 2019 udstedes Sectigo certifikater fra et andet rodcertifikat og nye mellemcertifikater. For at gøre en fuld overgang til det nye Sectigo-mærke vil Comodo Root CA blive erstattet af USERTrust Root CA. Dette rodcertifikat har eksisteret siden 2000, så dens browser support svarer til den af ​​Comodo Root CA.

Hvert operativsystem eller browser har en database, der indeholder rodcertifikater, der som standard er betroet. Alle digitale certifikater udstedt af disse rødder vil derfor også have tillid. Rodcertifikater underskriver ikke slutbrugercertifikater direkte. For at minimere risici signerer et rodcertifikat flere mellemliggende certifikater, normalt pr. certifikattype. For eksempel signeres alle Sectigo-kodesigneringscertifikater af et kodesigneringsmellemcertifikat.

Alle certifikater vil ikke længere vise Comodo-mærket. For eksempel vil det nuværende mellemcertifikat for Comodo PositiveSSL, 'COMODO RSA Domain Validation SecureServer CA', blive erstattet af 'Sectigo RSA Domain Validation Secure Server CA'. Allerede udstedte certifikater forbliver pålidelige over hele verden indtil deres udløbsdato, der er ingen handling nødvendig. Den nye rodcertifikatstruktur vil blive brugt fra 14. januar 2019 for alle nye certifikatanmodninger og fornyelser. Den gamle struktur vil blive brugt til certifikatgenudgivelser. Som altid sender vi dig de rigtige rod- og mellemcertifikater ved certifikatudleveringen.

Hvad var og vil logoerne være?

Billedet nedenfor til venstre viser Comodo CA logoet, der blev brugt sidste år efter købet af Fransisco-partnere. Før overtagelsen blev det røde logo til højre brugt. Nu er begge logoer forældede.

Oude Comodo huisstijl

Det første billede nedenfor til venstre viser logoet, der kan bruges indtil 1. november 2019. Det andet billede er det endelige logo. Tjek og download de nye logoer her.

 

SSLCheck

SSLCheck kontrollerer, om dit certifikat er korrekt installeret på din server og om der potentielt er problemer.

point up